مهاجرت تحصیلی یکی از انواع روش های مهاجرت به خارج کشور محسوب می شود که اتفاقا نسبت به سایر روش ها از جمله مهاجرت کاری یا مهاجرت به روش سرمایه گذاری کم هزینه تر، مقرون به صرفه تر و آسان تر می باشد.همچنین پروسه اقدامات آن از جمله روند اخذ ویزا تحصیلی در مدت زمان کوتاه تری نسبت به سایر روش ها امکان پذیر می باشد.از این رو به افرادی که واجد شرایط آن می باشند همواره به عنوان گزینه نخست پیشنهاد میگردد. البته گفتنی است انتخاب کشور مناسب ، دانشگاه و حتی رشته مناسب در کنار روند اقدامات لازم برای مهاجرت تحصیلی در گام نخست کار ساده ای نبوده و نیازمند راهنمایی و مشاوره توسط افراد مجرب و متخصص در این امر می باشد.از این رو مشاوران و متخصصان گروه حقوق بین الملل هفت اقلیم با کمال میل در کنار شما خواهند بود تا در طول مسیر مهاجرت انتخاب های درستی داشته باشید و به هدف خود برسید.
گروه حقوق بین الملل هفت اقلیم با سابقه و تجربهای که در زمینه ارائه خدمات و مشاوره مهاجرتی دارد، به شما کمک خواهد کرد تا در فرآیند مهاجرت کاری خود به بهترین نحو ممکن پیش بروید.
امروزه امر مهاجرت از جمله مهاجرت تحصیلی به خصوص در میان قشر جوان تر محبوب می باشد.همانطور که گفته شد تحصیل در خارج یکی از آسان ترین راهها است متقاضیان این روش در تلاشاند هنگام اپلای، بورسیه تحصیلی نیز اخذ کنند تا هزینههای زندگی در خارج را به حداقل برسانند.
اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاههای خارجی، با خود مزایت های فراوانی به همراه دارد. دریافت ویزای تحصیلی، فرصتی استثنایی برای شما خواهد بود،که از جمله مهم ترین مزیت های این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱.افزایش دانش و تخصص : با تحصیل در دانشگاه های خارج کشور ، شما به یک محیط آموزشی پیشرفته و منابع آموزشی فراوان دسترسی خواهید داشت. و طعم حضور در یک محیط آکادمیک و علمی را خواهید چشید. این امر به شما امکان میدهد تا تخصص و دانش خود را در رشتهی تحصیلی مورد علاقه خود تقویت و توسعه دهید.
۲.اخذ مدرک معتبر بین المللی : کسب یک آموزش در سطح بسیار عالی مطابق با بالاترین معیارها و استانداردهای جهانی و در نتیجه با اخذ مدرک تحصیلی معتبر و با ارزش که در هر کجای دنیا، یکی از مهترین و اصلیترین دلایلی است که افراد اقدام به مهاجرت تحصیلی میکنند.
۳.تجربه زندگی در یک فرهنگ جدید: با زندگی در یک کشور خارجی، شما با فرهنگ، زبان ،آداب و رسوم جدیدی در تماس خواهید بود. این تجربه به شما امکان میدهد به عمق فرهنگ و تمدن آن کشور نفوذ کنید و تجربیات جدیدی کسب کنید که در ارتقا شخصیت شما موثر خواهد بود.
۴.موقعیتهای شغلی بهتر به همراه حقوق و مزایای بالاتر : یکی دیگر از اهداف درصد قابل توجهی از متقاضیان مهاجرت تحصیلی، این است که پس از پایان تحصیل در کشور مقصد، اجازه کار دریافت نمایند و با ورود به دنیای کار از میزان حقوق و مزایای بالاتر در زمینه شغلی خود بهرهمند شوند. و برخی دیگر به دنبال مجوز دائمی برای اقامت و شروع زندگی جدیدشان در کشور مقصد هستند.
۵.اخذ اقامت و شهروندی آن هم در مسیری آسانتر : آمارهای رسمی چند سال اخیر حاکی از آن است که درصد فراوانی از متقاضیانی که به قصد تحصیل به کشوری پیشرفتهتر مهاجرت می کنند، به قصد اخذ اقامت و زندگی در کشور مقصد برای همیشه در این مسیر قدم می گذارند.این روش امکان این را فراهم می سازد تا دانشجویان پس از فارغ التحصیلی روند ساده تری برای اخذ اقامت و حتی شهروندی کشور مدنظر در پیش داشته باشند.
روند مهاجرت تحصیلی هم مانند هر پروسه دیگر شرایط مطلوبی را می طلبد که متقاضی باید آن ها را دارا باشد.این مولفه ها برای اخذ پذیرش و ویزا دارای اهمیت زیادی می باشد،در صورتی که متقاضی این شرایط را فراهم سازد،از شانس بالایی برای موفقیت در این راه برخوردار خواهد بود.از جمله مهم ترین مولفه های عمومی برای مهاجرت تحصیلی عبارت اند از :
1. سن متقاضی : اجازه تحصیل در هر سن وجود دارد اما برای هر مقطع باید در بازه سنی مناسب آن اقدام کرد؛برای مثال دانشگاه حداقل ۱۸سال سن و…. همچنین حداقل سن متقاضی معمولا کمتر از ۴۰ سال می باشد و در برخی کشورها محدودیتی ندارد. برای مهاجرت تحصیلی در مقاطع دبیرستان و دبستان از ۵ الی ۶سالگی تا قبل از ۱۸سالگی فرصت خواهید داشت.
2. دانش زبان خارجی : متقاضیان برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی در خارج از کشور، ملزم به ارائه مدرک اثبات تسلط بر زبان آن کشور می باشند. داشتن دانش زبان خارجی در سطح B1 یا B2 برای زبان های اروپایی (فرانسوی،آلمانی،اسپانیایی،ترکی استانبولی،ایتالیایی،روسی و…) و معادل آیلتس حداقل ۶.۵ برای مقاصد انگلیسی زبان مانند انگلستان،کانادا،استرالیا،نیوزلند و آمریکا.
3. نبود گپ تحصیلی : متقاضی برای ادامه تحصیل در هر مقطع تحصیلی نباید گپ تحصیلی زیادی (گپ تحصیلی یا Study Gap، در اصطلاح به وقفه یا فاصلهای که بین دو مقطع تحصیلی میافتد، میگویند. این وقفه میتواند به دلایل مختلفی از جمله کار، ازدواج، آمادگی برای ادامه تحصیل و … باشد) داشته باشد .یا اگر گپ تحصیلی دارد بایستی آن را توجیه نماید. موارد مانند سابقه کار، خدمت سربازی (برای آقایان)، فرصت برای آموزش زبان، صدمه حاد فیزیکی که مخل ادامه تحصیل گردد (با ارائه گواهی)، فوت بستگان درجه یک، ازدواج/طلاق/تولد فرزند و… از جمله چند مثال برای توجیه گپ تحصیلی هستند. حداکثر مقدار گپ تحصیلی به اندازه ۱تا ۲سال می باشد. دیگر شرایط عمومی و بدیهی مانند داشتن مدارک هویتی، عدم سوء سابقه و…
یکی از مهمترین بخشها در پروسه مهاجرت تحصیلی، تکمیل و ارسال مدارک جهت اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاههای خارجی است. برای تحصیل در خارج از کشور به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد، دکترا و …)، برخلاف ایران به جای آزمون ورودی(کنکور) باید واجد شرایط خاصی باشید تا بتوانید پس از طی کردن مراحل لازم، تکمیل و ارسال مدارک اجازهی ورود و پذیرش از دانشگاه مورد نظر را بگیرید.البته در برخی رشته ها و برای بعضی دانشگاه ها نیاز به شرکت در آزمون ورودی می باشد.که جواز ورود متقاضی به دانشگاه می باشد. که عبارت اند از :
۱.پاسپورت معتبر و اخذ ویزا تحصیلی : داشتن یک پاسپورت معتبر اولین شرط برای شروع پروسه مهاجرت تحصلی میباشد.شما هم برای دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مدنظر و هم برای اخذ ویزا تحصیلی از سفارتخانه کشور مقصد بایستی پاسپورت معتبری داشته باشید.همچنین اخذ ویزا تحصیلی مجوز قانونی ورود شما به کشور مقصد خواهد بود.برای اخذ ویزا تحصیلی به جز پاسپورت مدارکی همچون( ارائه ترجمه مدارک شناسایی و هویتی،ارائه عکس پرسنلی ۳در ۴ مربوط به شش ماه اخیر،ارائه مدرک زبان،تکمیل فرم ،ارائه مدرک تحصیلی ترجمه و معادلسازی شده همراه ریز نمرات،ارائه نامه پذیرش تحصیلی معتبر از دانشگاه،فیش واریزی ثبت نام و پرداخت ودیعه دانشگاه،ارائه تمکن مالی به میزان لازم،ارائه انگیزه نامه (SOP) و برنامه درسی (Study Plan)،ارائه مدارک سوابق کاری و بیمه در صورت لزوم و ارائه توصیهنامه در صورت درخواست سفارت ) نیاز می باشد که در سطور بعدی درباره آن ها به تفضیل صحبت کرده ایم
۲.ترجمه مدرک و ریز نمرات تحصیلی : از مدارک اصلی برای ارسال جهت اخذ پذیرش از دانشگاه، ترجمه مدارک تحصیلی است. بیشتر دانشگاهها به ترجمه رسمی مدارکتان نیاز دارند، ترجمه رسمی به این معناست که مدارک تحصیلی شما توسط دارالترجمه رسمی ترجمه شده و به تایید دادگستری برسد. در بعضی از موقع بسته به دانشگاه مقصد از شما میخواهند تا مدارک خود را به تایید وزارت امورخارجه یا وزارت علوم و تحقیقات نیز برسانید. ترجمه ریزنمرات و مقطع پیشین که در آن تحصیل کردهاید الزامیاست. برای پذیرش در مقطع دکترا نیاز به مدرک کارشناسی ارشد و مدرک کارشناسی،و برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد نیاز است مدرک کارشناسی خود را ترجمه نمایید.همچنین برای پذیرش در مقطع کارشناسی ترجمه مدرک دیپلم ضروری است.به خاطر داشته باشید به همراه هر یک از مدارک تحصیلی ذکر شده،ترجمه ریز نمرات هم الزامی می باشد.
۳.توصیهنامه تحصیلی : یکی از مدارک تاثیرگذار به ویژه برای تحصیل مقاطع تحصیلات تکمیلی توصیهنامه تحصیلی می باشد. توصیهنامه یا academic recommendation letter یک سند رسمی است که در آن یک فرد متخصص نظیر اساتید دانشگاه، مدیران و … نظر خود را در رابطه با نحوه عملکرد تحصیلی، شخصیت علمی و مهارتهای متقاضی کالج یا دانشگاه درج می کنند. در واقع توصیهنامه تحصیلی نظر یک شخص باتجربه دربارهی سوابق تحصیلی و اثبات لیاقت و تواناییهای شماست.
۴.رزومه تحصیلی : رزومه بایستی کلیه فعالیتهای علمی و تحقیقاتی که تاکنون انجام دادهاید را در بر بگیرد. رزومه تحصیلی یکی ار مدارک مهم و تاثیرگذار در اخذ پذیرش تحصیلی است که تقریبا جهت پذیرش در تمامی مقاطع امری الزامی است. در رزومه تحصیلی خود تمامی جوایز، تحقیقات، مقالات، لوحها و هر آنچیزی که در حوزه تحصیلی خود انجام دادهاید را باید قید کنید و در اختیار دانشگاه قرار دهید.
۵.مدرک زبان معتبر : قاطعانه میتوان گفت مدارک زبان از جمله مهم ترین مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه های خارجی و همچنین اخذ ویزا می باشد.شما برای که شانس تحصیل در دانشگاه های خارجی را داشته باشید،باید با مدارک زبان معتبر تسلط بر زبان کشور مقصد یا زبان تدریس را اثبات نماید.مدارک زبان آیلتس یا تافل برای زبان انگلیسی و سطح B2 یا C1زبان های دیگر (فرانسوی،آلمانی،ایتالیایی،ترکی استانبولی و …)از جمله مهمترین این مدارک می باشند که در سطح بین المللی معتبر می باشد.
۶.انگیزهنامه تحصیلی (SOP): از مدارک مهم دیگر جهت اخذ پذیرش تحصیلی میتوان به انگیزهنامه تحصیلی اشاره نمود. انگیزهنامه تحصیلی یا بیانیه هدف (Statement of Purpose) یک مقاله است که توسط فرد متقاضی تحصیل برای اخذ پذیرش از دانشگاه نوشته میشود. از آنجا که افراد پیش از پذیرش به دانشگاه مورد نظرشان امکان ورود و مصاحبه حضوری ندارد، انگیزهنامه تحصیلی یک راه ارتباطی خوب و راحت بین دانشجو و کمیته پذیرش بهحساب میآید. متقاضیان ورود به دانشگاه از این طریق بهراحتی میتوانند دربارهی مهارتها، دانش علمی، دستاوردها خود صحبت کنند.
۷.پروپزال مقطع دکتری : ریسرچ پروپزال یا طرح تحقیقاتی از مدارک اساس و مهم برای پذیرش در مقطع دکتری محسوب میشود. ریسرچ پروپزال کمک میکند تا دانشگاههای خارجی درک درستی از توان پژوهشی و قدرت فکری متقاضی پذیرش بدست آورند. تیم پذیرش دانشگاه بر اساس این طرح متوجه موضوع طرح، هدف و انگیزهی شما از انجام پروژه، سابقه و مهارتهای شما در این زمینه میشوند و با نگرش بهتری شما را در دانشگاه پذیرش خواهند کرد.
۸.فرم های پذیرش دانشگاه :یکی دیگر از مدارک مهم در اپلای، پرکردن فرم پذیرش از دانشگاه است که بهصورت فیزیکی یا آنلاین باید پر شود. در زمان انجام پروسه اپلای برای دانشجویان بینالمللی یک فرم در اختیارشان قرار میگیرد (این فرم معمولا در وبسایت دانشگاه مقصد موجود است) که باید اطلاعات مورد نیاز نظیر: نام و نامخانوادگی، اطلاعات تماس، معدل و ریزنمرات، تجربیات کاری در حوزه تحصیل و … در آن درج شود و برای تکمیل پروسه اپلای به دانشگاه مربوطه ارسال شود. به این فرم در اصطلاح، اپلیکیشن فرم (Application Form) یا فرم درخواست پذیرش دانشگاه میگویند.
۹.فیش هزینههای پذیرش و ارزیابی مدارک : هر دانشگاه به منظور پذیرش شما نیاز به ارزیابی و بررسی مدارک شما دارد تا بتواند صلاحیت شما را جهت پذیرش تایید کند. این ارزیابی شامل پرداخت هزینههایی میشود که مهمترین آن «اپلیکیشنفی» است. یکی از دلایل اصلی برای دریافت اپلیکیشن فی، رسمی کردن درخواست متقاضی و هدر نرفتن زمان کارشناسان جهت بررسی مدارک است.
۱۰.نامه تمکن مالی : نامه یا گواهی تمکن مالی یکی دیگر از مدارک مهم و اصلی در اخذ پذیرش تحصیلی بهحساب میآید. علت اصلی صدور این گواهی این است که دانشگاه و سفارت کشور مورد نظر متوجه شود که شما توانایی پرداخت هزینههای زندگی مانند: خانه، خوراک، پوشاک، تحصیل و … خود را در کشور مقصد دارید.
۱۱.لیست مقالات ISI و سایر مقالات معتبر به چاپ رسیده : یکی دیگر از مدارک مهم و اساسی در مقاطع تحصیلی تکمیلی ( کارشناسی ارشد،دکترا ) چاپ مقالات علمی معتبر است. وقتی فردی مقالات عملی خود را در مجلات معتبر به چاپ میرساند صلاحیت و مهارت خود را در نگارش و سطح علمی نشان می دهد.این سری مقالات در پذیرش متقاضی نقش پر رنگی دارند.
در انتخاب یک کشور به عنوان مقصد برای تحصیل به عوامل متعددی وابسته است که اصلیترین آنها عبارتند از:
در این جا لیست بهترین کشور ها برای مهاجرت تحصیلی بر اساس شاخص های ذکر شده نوشته شده است.
استرالیا |
کانادا |
آلمان |
آمریکا |
سوییس |
انگلستان |
فرانسه |
هلند |
ایتالیا |
اسپانیا |
گروه حقوق بین الملل هفت اقلیم با سابقه و تجربهای که در زمینه ارائه خدمات و مشاوره مهاجرتی دارد، ببه شما کمک خواهد کرد تا در فرآیند مهاجرت تحصیلی خود به بهترین نحو ممکن پیش بروید همچنین، ما با شما در تمام مراحل فرآیند مهاجرت تحصیلی از اخذ پذیرش گرفته تا اخذ ویزا و رسیدن به مقصد همراه خواهیم بود تا شما با آرامش و اطمینان، رویاهای مهاجرت خود را به واقعیت تبدیل کنید.
همین الان مشاوره بگیر
▪ ارتباط با ما
جهت دریافت مشاوره رایگان، میتوانید به دو صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.
آدرس: تهران، جردن، کوچه صانعی غربی، پلاک ۲۱، طبقه سوم، واحد ۳۰۳
▪ دسترسی سریع
(لطفا VPN خود را روشن کنید)
▪ آخرین مقالات هفت اقلیم
مشاوره و تماس
گروه حقوقی بین الملل هفت اقلیم با سابقه و تجربهای که در زمینه ارائه خدمات و مشاوره مهاجرتی دارد، به شما کمک خواهد کرد تا در فرآیند مهاجرت کاری خود به بهترین نحو ممکن پیش بروید. شما میتوانید برای دریافت مشاوره حضوری یا آنلاین همین حالا با شمارههای 09120301287 و 02188799791 تماس بگیرید.
درخواست مشاوره تخصصی
مهاجرت، خرید ملک، ثبت شرکت، تحصیل در خارج از کشور ، کاریابی و آموزش زبان موضوعاتی هستند که این روزها همه از آن ها صحبت می کنند ، اما متاسفانه کمتر مجموعه ای تخصص لازم و کافی، جهت ارائه خدمات در این زمینه را دارد. مشاوران مهاجرتی و وکلا مهاجرت هفت اقلیم آماده هستند تا راهنماییهای لازم را در زمینه اخذ انواع ویزا، اقامت و شهروندی،پذیرش تحصیلی و بورسیه های تحصیلی،کاریابی سرمایه گذاری ارایه دهند. با تجربهای که در اختیارتان قرار خواهیم داد، باعث افزایش سرعت فرآیند مهاجرتی و کاهش هزینههای شما خواهیم شد.
آدرس: تهران، میدان ونک، خیابان گاندی شمالی، کوچه صانعی غربی، پلاک ۲۱، طبقه سوم، واحد ۳۰۳
کلیه حقوق و محتویات این وبسایت محفوظ و متعلق به گروه حقوقی بینالملل هفت اقلیم میباشد