شرکت مشاورین آرتا دارتوت به شماره ثبت: 637603

چطور بورسیه تحصیلی بگیریم؟

افراد زیادی، مشتاق به تحصیل در خارج از کشور  و مهاجرت  هستند، اما کاهش ارزش پول ملی و هزینه‌های سنگین زندگی  موجب شده تا اکثر متقاضیان سعی برای گرفتن بورسیه تحصیلی در خارج از کشور داشته باشند. شما با دریافت بورسیه تحصیلی امکان خواهید داشت تا به هزینه کم یا حتی رایگان در کشور مورد نظر تحصیل کنید و در ادامه مقیم آن کشور شوید! اگر هزینه‌های سنگین تحصیل در خارج شما را نگران کرده، بورسیه تحصیلی کلید این قفل می‌باشد.با وجود برنامه‌های بورسیه تحصیلی مختلفی  امکان این را دارید در کشور، دانشگاه و در رشته محبوبتان، بدون نگرانی دربارۀ هزینه‌ها به تحصیل بپردازید. اگر مایلید به خارج از کشور مهاجرت کنید، گروه حقوق بین الملل هفت اقلیم در این روندبه طور کامل شما را همراهی خواهد کرد.شما می‌توانید به  مشاوره تخصصی از راهکارهای و راهنمایی‌ متخصصان ما بهره‌مند شوید. در این مطلب قصد داریم شما را با صفر تا صد آشنایی با بورسیه تحصیلی و شرایط  دریافت آن آشنا کنیم.

تعریف بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی یک منبع مالی است که به دانشجویان با هدف کمک به پوشش هزینه‌های تحصیلی اختصاص می‌یابد. این بورسیه‌ها ممکن است توسط دولت، دانشگاه‌ها، موسسات علمی، یا نهادهای خصوصی ارائه شود. معیارها و فاکتورهای مختلفی ممکن است برای انتخاب دانشجویان بر اساس شرایط مالی، تحصیلی، علمی، یا فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد.

انواع مختلف بورسیه‌ها و کمک‌های مالی تحصیلی وابسته به نوع دانشگاه یا سازمان ارائه‌دهنده و هدف مورد نظر می‌باشد. برخی از این انواع شامل بورسیه‌های تحصیلی بر اساس تحصیلات پیشین، بورسیه‌های اندازه‌گیری استعداد، بورسیه‌های تحصیلی بر اساس نیازمندی‌های مالی، بورسیه‌های تحصیلی مختص زنان یا اقلیت‌های قومی‌و … می‌شوند

این اقدامات به منظور ایجاد فرصت تحصیل برای افراد با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های مختلف، برخوردهای مالی و اقتصادی را کاهش داده و به ترویج تحصیلات عالی و دسترسی به آموزش برای همگان کمک می‌کند.

انواع بورسیه‌های تحصیلی

انواع زیادی از بورسیه تحصیلی وجود دارند‌، می‌توان گفت که به تعداد دانشگاه‌های مختلفی که در جهان وجود دارد، بورسیه‌های تحصیلی‌ مختلفی نیز وجود دارد .البته اکثر بورسیه‌های تحصیلی ساختار کلی مشابهی دارند .بورسیه‌های تحصیلی بر اساس فعالیت‌هایی که در حین تحصیل بر عهده دانشجو گذاشته می‌شوند، به ۳ دسته : بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی و بورسیه به همراه فعالیت جانبی و بورسیه‌های تشویقی تقسیم می‌شوند.

  • بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی

این نوع از بورسیه‌های تحصیلی در انواع مختلفی شناخته می‌شوند. اکثرا در این نوع بورسیه‌ها، هزینه‌های تحصیل افراد و حتی تمامی‌هزینه‌های زندگی  متقاضی به صورت کامل پوشش داده می‌شود.

۱.بورسیه فول فاند (Full Fund): کلمۀ fund در لغت به‌معنای بودجه است و در عمل به مبلغی گفته می‌شود که به‌عنوان کمک‌هزینۀ تحصیلی به دانشجویان داده می‌شود. بورسیه فول فاند (Full Fund)، یک نوع بورسیه تحصیلی بسیار جلب توجه است که به دانشجویان با عملکرد برتر و استعداد فرازان در زمینه‌های مختلف ارائه می‌شود. این بورسیه‌ها که به عنوان “فول فاند” شناخته می‌شوند، نقش بسیار مهمی‌در جذب توجه دانشجویان باعث شده و به دلیل تقاضای زیاد، رقابت فراوانی بین افراد برای دریافت این نوع بورسیه وجود داشته باشد.

این نوع بورسیه تحصیلی به عنوان یک ابزار برای شناسایی و پشتیبانی از استعدادهای برتر و نخبه در رشته‌های متنوع توسط دانشگاه‌ها و مراکز علمی-پژوهشی جهانی به کار می‌رود. داشتن یک رزومه علمی‌قوی می‌تواند فرصت دریافت این نوع بورسیه‌ها را برای افراد افزایش دهد.

ویژگی‌های منحصربه‌فردی که این بورسیه تحصیلی به دانشجویان ارائه می‌دهد، شامل استفاده از امکانات کامل رفاهی و زندگی در کشور میزبان است. دارندگان بورسیه فول فاند به طور کامل از پرداخت شهریه دانشگاهی معاف می‌شوند و به امکاناتی همچون اقامتگاه رایگان دسترسی دارند. همچنین، حقوق ماهانه نیز به عنوان یک امکان افزایشی به آنها تعلق می‌گیرد.

گاهی اوقات دانشگاه‌ها برای دارندگان این بورسیه تحصیلی فرصت شغلی پس از اتمام دوره تحصیلی را فراهم می‌کنند و شرایط مطلوبی را برای انجام تحقیقات گوناگون فراهم می‌سازند. این نوع بورسیه سالانه به صورت محدود ارائه می‌شود و دانشگاه‌ها، مراکز علمی‌و مؤسسات تحقیقاتی در کشورهای معتبر از جمله آمریکا، چین، ژاپن و برخی از دانشگاه‌های اروپایی این امکان را به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، بورسیه دانشگاه استنفورد آمریکا یک نمونه برجسته از این نوع بورسیه تحصیلی است.

۲.بورسیه‌های شایستگی فردی ( Fellowship ): در صورتی که دانشجوی ارشد یا دکترا هستید و به شرکت در پروژه‌های تحقیقاتی علاقه‌مندید، فرصت خوبی برای دریافت بورسیه فلوشیپ در دست دارید. این نوع بورسیه تقریباً مشابه یک فاند عمل می‌کند و بیشتر در زمینه‌های پژوهشی به دانشجویان پرداخت می‌شود.بورسیه‌های فلوشیپ از رایج‌ترین و پراستفاده‌ترین انواع بورسیه و فاند محسوب می‌شوند و معمولاً توسط موسسات خصوصی، دولتی یا مستقیماً از دانشگاهی که دانشجوی متقاضی تمایل به تحصیل در آن را دارد، ارائه می‌شود. اکثر دارندگان این بورسیه‌ها با توجه به عملکرد تحصیلی و همچنین فعالیت‌های فوق‌برنامه مانند تعهد داوطلبانه و تجربه کاری انتخاب می‌شوند. اینجا لازم به ذکر است که دانشجوهای دکترا عمدتا با عنوان دستیار پژوهشی (Research Assistant) درخواست می‌دهند تا به شرایط دریافت فلوشیپ دست یابند.

۳.بورسیه پارشال فاند(  Partial Fund): نوعی دیگر از بورسیه‌های بدون فعالیت جانبی،بورسیه تحصیلی پارشال فاند است. بورسیه پارشال فاند یک نوع بورسیه تحصیلی است که تنها بخشی از هزینه‌های تحصیل دانشجو را تحت پوشش قرار می‌دهد و به صورت درصدی یا نقدی به دانشجو تعلق می‌گیرد. این بورسیه‌ها به دانشجویان مزایای قابل توجهی ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، افرادی که موفق به دریافت این نوع بورسیه می‌شوند، می‌توانند ۵۰ درصد از کلیه هزینه‌های تحصیل خود را به صورت نقدی از دانشگاه دریافت کنند.

استفاده از بورسیه پارشال فاند، اگرچه تمامی‌هزینه‌های متقاضیان را پوشش نمی‌دهد، اما نقش مهمی‌در کاهش هزینه‌های تحصیل دانشجو دارد. این نوع بورسیه می‌تواند به دانشجوها کمک کند تا بخشی از هزینه‌های تحصیل خود را تسویه کنند و به آنها امکان فراگیری تحصیلات برتر را فراهم آورد.

تعیین درصد یا مبلغ نقدی بورسیه پارشال فاند معمولاً بر اساس شرایط و استعدادهای دانشجو و همچنین سیاست‌های هر دانشگاه یا موسسه ممکن است متغیر باشد.

۴.جایزه (Awards) : بورسیه Awards به معنای جایزه یا پاداش است که به طور معمول یکبار مصرف می‌شود. این دسته از جوایز شامل موارد متنوعی است و هیچ محدودیت خاصی ندارد. اما برخلاف بورسیه‌های دیگر، معمولاً مبالغ این جوایز زیاد نیست و نمی‌تواند تمامی‌هزینه‌های دانشگاه را پوشش دهد. به طور کلی، این نوع بورسیه تحصیلی تنها بخش کوچکی از هزینه‌های تحصیل را تحت پوشش قرار می‌دهد.

علاوه بر این، بیشتر اوقات این جوایز به صورت نقدی پرداخت می‌شوند، اما گاهی اوقات نیز ممکن است به صورت غیرنقدی باشند، مانند بن خرید کتاب یا هزینه شرکت در کنفرانس‌های بین‌المللی و سایر فعالیت‌ها. این جوایز اغلب به عنوان تشویقی برای دانشجوها در تحصیلات خود علت می‌شوند و به آنها اجازه می‌دهند که در زمینه‌های مختلف بهره‌وری کنند.

۵.وام تحصیلی (Loan) : وام تحصیلی مبلغی است که جهت تأمین مالی هزینه‌های تحصیلی به دانشجویان اختصاص می‌یابد. این وام به صورت مستقیم از بانک یا یک مرکز خصوصی که متعهد به پوشش هزینه‌های تحصیل دانشجو است، به حساب دانشگاه واریز می‌شود. هدف از این وام‌ها، پوشش هزینه‌های شهریه، خرید کتاب و لوازم تحصیلی، و هزینه‌های زندگی در دوره تحصیلی دانشجو می‌باشد. این پرداخت‌ها معمولاً در طول دوره تحصیلی صورت می‌گیرند و بسته به شرایط ارگان وام دهنده، قابلیت تمدید برای دوره‌های شش‌ماهه را دارند.سود این وام‌ها معمولاً به میزان پایینی است و اقساط آن‌ها بلندمدت هستند. با این حال، پرداخت اقساط نیز گاهی به راحتی صورت نمی‌پذیرد. برای درخواست این وام‌ها، گاهی اوقات نیاز به معرفی یک ضامن با شهروندی معتبر یا داشتن یک شغل ثابت توسط دانشجو وجود دارد.

۶.معافیت شهریه (Tuition Waiver) : حذف شهریه تنها شامل شهریه دانشگاه می‌شود .معافیت شهریه، نوعی از وام یا بورسیه تحصیلی نیست و بسته به دانشگاه میتواند تمام یا قسمتی از شهریه تحصیلی را در برگیرد.

  • بورس‌های تحصیلی همراه با انجام فعالیت

این  دسته بورسیه ‌ها  در واقع کمک هزینه تحصیلی برای متقاضی است و لزوما در قبال فعالیتی است که دانشجو انجام داده و در غیر این صورت هیچ هزینه ای به وی پرداخت نمی‌شود.

۱.دستیار تحقیق (RA) و دستیار تدریس (TA): دستیار تدریس (Teaching Assistant – TA) یک فرد است که به استاد در فعالیت‌های تدریسی و آموزشی در دانشگاه کمک می‌کند. وظایف TA شامل کمک به دانشجویان، تصحیح مقالات، تدریس در کلاس‌های کارشناسی، آماده‌سازی جلسات درسی و اجرای سخنرانی‌ها برای دانشجویان می‌شود. همچنین، TA ممکن است در برگزاری امتحانات و دیگر وظایف مرتبط با فعالیت‌های آموزشی دانشگاه نیز نقش داشته باشد.

دستیار تحقیق (Research Assistant – RA) نیز فردی است که در پروژه‌های تحقیقاتی به استاد یا گروه تحقیقاتی کمک می‌کند. وظایف RA شامل مشارکت در انجام آزمایش‌ها، نگارش مقالات تحقیقاتی، ارائه‌ی یافته‌ها و نتایج تحقیقات، و همچنین مشارکت در فعالیت‌های روزمره پروژه تحقیقاتی می‌شود.

برای کسب بورسیه تحصیلی در این دو نقش TA یا RA، معمولاً اساتید و دانشگاه شرایط مختلفی را تعیین می‌کنند. سوابق تحصیلی و پژوهشی، مهارت‌های ارتباطی، و تجربیات شغلی مرتبط از جمله عوامل مهمی‌هستند که در گرفتن این پوزیشن‌ها تأثیرگذارند.

۲.کارآموز ( Internship ): کارآموزی، که به انگلیسی با عنوان Internship شناخته می‌شود، به عنوان یک فرصت پاره‌وقت برای دانشجویان در طول دوره تحصیلی تعریف می‌شود. در این فرآیند، دانشجو در یک مجموعه یا سازمان خارج از دانشگاه خود به عنوان کارآموز مشغول به کار می‌شود. مدت زمان این دوره کارآموزی معمولاً از یک ماه تا شش ماه متغیر است و بسته به دانشگاه و نوع کارآموزی می‌تواند متفاوت باشد.

انجام دوره‌های کارآموزی برای دانشجویان اهمیت زیادی دارد؛ زیرا به آنها کمک می‌کند تا تجربیات عملی و مهارت‌های علمی‌خود را توسعه دهند. این فرصت به دانشجویان این امکان را می‌دهد که پس از فارغ‌التحصیلی، پروفایل حرفه‌ای خود را بهبود بخشند و به راحتی به بازار کار وارد شوند.

با وجود حقوق کمی‌که به کارآموزان تعلق می‌گیرد، این دوره‌ها به علت پوشش هزینه‌های دانشجویان و همچنین فراهم کردن فرصت برای کسب تجربیات عملی، جذابیت زیادی دارند. این امکان به دانشجویان داده می‌شود تا در محیط کاری واقعی تجربه کسب کنند و از این راه بازار کار را بهتر شناسایی کنند.

شرایط لازم برای دریافت بورسیه تحصیلی

از آنجایی که گزینه‌های اعطای بورسیه در دانشگاه‌ها و موسسات محدود است، همانطور که گفته شد رقابت سنگین بوده و ممکن است برای بورسیه مورد نظر شما هزاران نفر به طور همزمان درخواست داده باشند و در انتها تنها شمار محدودی از بهترین دانشجویان واجد شرایط دریافت آن بورسیه باشند.در نتیجه برای دریافت بورسیه باید تا می‌توانید رزومه تحصیلی خود را تقویت کنید که در مقایسه با دیگران‌، امتیاز قابل توجهی کسب کرده و شانس خود را بالاتر ببرید.مهم ترین شرایط لازم برای دریافت بورسه تحصیلی عبارت اند از‌:

۱.سن داوطلب اخذ بورسیه تحصیلی: یکی از شرایط مهم سن مناسب متقاضی بورسیه تحصیلی است. هر چقدر متقاضی سن کمتری داشته باشد برای اخذ بورسیه تحصیلی در دوره کارشناسی شانس بیشتری دارد. برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد، سن مناسب ۲۴ سال و برای دوره دکترا تقریبا ۳۰سال است.

۲.تحصیل در دانشگاه‌های معتبر: اصولا دانشگاه‌های هر کشور بر اساس استانداردهای جهانی، دانشگاه‌های ممتاز و برتر دیگر کشورها را می‌شناسند و در امتیاز بندی خود برای آن‌ها امتیاز خاصی در نظر میگیرند. از این رو تحصیل در دانشگاه‌های معتبر می‌تواند نقش اساسی برای گرفتن بورسیه از دانشگاه مورد نظر داشته باشد.

۳.ارائه مقالات بین المللی (ISI) و ایده‌های پژوهشی : ارائه مقالات بین‌المللی و چاپ شده در ژورنال‌های معتبر با درجه کیفی بالا شانس متقاضیان  را برای دریافت بورسیه از سوی دانشگاه مورد نظر به شکل گسترده ای افزایش می‌دهد. همچنین ارائه رزومه تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط با رشته تحصیلی بسیار اثر گذار خواهد بود.

۴.معدل و مدرک زبان: شرط معدل یکی از مدارک اصلی و الزامی‌مورد نیاز برای دریافت بورسیه تحصیلی محسوب می‌گردد. معمولاً افرادی که دارای معدل الف (بالای ۱۷) هستند از شانس بیشتری برای دریافت بورسیه برخوردارند. از دیگر مدارک اصلی مورد نیاز دانشجویان برای دریافت بورسیه تحصیلی مدرک زبان مورد نیاز است، مدرک زبان مورد نیاز بسته به مقطع تحصیلی و قوانین دانشگاه متفاوت است، ولی به طور کلی معمولاً آیلتس ۷ برای زبان انگلیسی و سطح B2 سایر زبان‌ها به بالا مورد نیاز است

۵.شرکت در آزمون‌های خاص مثل GRE و GMAT: اگرچه شرکت در آزمون‌هایی مثل GRE برای پذیرش در برخی از رشته‌ها الزامی‌است، اما با این حال دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند از این راه مهارت‌های تحلیلی و استدلالی خودشان را اثبات کنند. کسب نمره بیشتر از حد متوسط در این آزمون‌ها شما را در جایگاه برتری به نسبت دیگر کاندیدها قرار داده و می‌تواند شانس دریافت بورسیه را افزایش دهد. همچنین شرکت در این آزمون‌ها در صورت الزامی‌نبودن آن‌ها نیز خود یکی دیگر از روش‌های افزایش شانس در این راستا بالا ببرید.

۶.شرکت در دوره‌ها، کنفرانس‌ها، همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی: اگر فردی مدارکی دال بر شرکت در دوره‌ها و کنفرانس‌های علمی، عملی و آموزشی داشته باشد و علاقه خود را به رشته درخواستی وی نشان دهد، این مورد در روند پروسه پذیرش و اخذ بورس تحصیلی او تاثیرگذار خواهد بود.

۷.دستاوردهای ورزشی، فرهنگی و علمی‌مانند اختراعات یا مدال‌های جهانی و : ثبت اختراع، کسب رتبه در جشنواره‌ها و المپیادهای بین‌المللی، چاپ کتاب، برگزاری نمایشگاه هنری، کسب مدال در مسابقات ورزشی و دستاوردهایی از این دست نیز می‌تواند شانس بورسیه شما را افزایش دهد. در واقع دانشجویانی که در رزومه تحصیلی خود چنین دستاوردهایی دارند، به عنوان فردی شایسته و مستعد شناخته شده و دانشگاه‌ها تمایل بیشتری برای سرمایه‌گذاری و آموزش این افراد دارند.

۸.تعامل با اساتید: یکی از عوامل موثر در دریافت بورسیه تحصیلی، تعامل با اساتید در دانشگاه مورد نظر است. اساتید دانشگاه‌ها بر اساس بودجه‌های محدودی که سالانه به آنها اختصاص پیدا می‌کند، دانشجویان ممتاز را انتخاب و جذب می‌کنند. اگر تمایل دارید در زمینه خاص با استاد راهنما تعامل داشته و بورسیه دریافت کنید. حتماً یک پروپوزال تحقیقاتی مطلوب آماده و برای اساتید ارسال کنید.

مدارک مورد نیاز برای درخواست بورسیه

مدارکی که مورد نیاز برای اخذ انواع بورسیه  به آن‌ها نیاز دارید بسته به نوع بورسیه تحصیلی است که شما اقدام به ثبت‌ نام برای دریافت آن می‌کنید،که مهم ترین آن‌ها عبارت اند از :

  • فرم درخواست بورسیه: یک فرم مشخص که اطلاعات شخصی، تحصیلات، و سایر جزئیات مرتبط با درخواست بورسیه را شامل می‌شود.
  • کپی پاسپورت یا شناسنامه: کپی از صفحات اطلاعات شخصی پاسپورت یا کارت ملی.
  • کپی از ریز نمرات دبیرستان یا دیپلم: کپی از مدارک تحصیلی پیشین، به ویژه دیپلم یا مدارک دبیرستان.
  • مدرک زبان:بر اساس نیاز دانشگاه مقصد، مدرک زبان معتبر مانند IELTS یا TOEFLو یا مدرک زبان رسمی‌کشور مقصد
  • توصیه‌نامه و انگیزه‌نامه: توصیه‌نامه‌ها از اساتید یا افراد معتبر و انگیزه‌نامه که توضیح دلایل شما برای درخواست بورسیه را شامل می‌شود.
  • CV و رزومه: سوابق تحصیلی و شغلی کامل که توانمندی‌ها و تجربیات شما را نشان می‌دهد.
  • نمرات آزمون‌های استاندارد: اگر مورد نیاز است، نمرات آزمون‌های مانند SAT، ACT، یا
  • معدل بالای ۱۷: در برخی موارد، معدل بالایی در مراحل تحصیلی پیشین می‌تواند اهمیت داشته باشد.
  • تایید دانشجو از سوی استاد راهنما (Supervisor):در بعضی موارد، تایید یک استاد راهنما برای ادامه تحصیل در زمینه خاص.
  • برگه عدم سو پیشینه: برخی دانشگاه‌ها ممکن است از متقاضیان بورسیه درخواست برگه عدم سو پیشینه نیز کنند.

توصیه می‌شود که قبل از ارسال مدارک، شرایط و نیازهای دقیق هر دانشگاه و بورسیه را بررسی کنید.همچنین توجه داشته باشید تا تمام مدارکی که از شما خواسته می‌شود را تهیه کنید تا دچار مشکل نشوید.اگر مدرکی را ندارید حتما به دانشگاه اطلاع دهید تا بتوانید معادل آن را تهیه کنید و یا بدون ارائه آن مدرک پرونده خود را تکمیل کنید.

مشهور ترین بورسیه‌های تحصیلی

  • بورسیه اراسموس موندوس :

بورسیه اراسموس موندوس یک فرصت تحصیلی مهم است که به دانشجویان غیراروپایی این امکان را می‌دهد تا به تحصیل در دانشگاه‌های اروپایی بپردازند. این بورسیه به‌عنوان یک برنامه تبادل بین‌المللی ارائه شده است و دانشجوان می‌توانند در سه دانشگاه مختلف در سه کشور اروپایی مختلف تحصیل کنند.

مهمترین ویژگی این بورسیه، دریافت مدرک دوگانه از دو دانشگاه اروپایی مختلف است. این برنامه تحصیلی برای دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و هدف اصلی آن ارتقاء تبادل فرهنگی و دانش بین دانشجویان اروپایی و غیراروپایی است.

دریافت بورسیه اراسموس موندوس نه تنها امکان تحصیل در دانشگاه‌های معتبر اروپا را فراهم می‌کند بلکه باعث پیوستن به پروژه‌های علمی‌و فرهنگی مشترک نیز می‌شود. این تجربه می‌تواند به دانشجویان کمک کند تا مهارت‌ها و دانش خود را گسترش دهند و با فرهنگ اروپایی آشنا شوند.

  • بورسیه تحصیلی DAAD آلمان :

DAAD( سازمان تبادل اکادمیک آلمان) یکی از بزرگترین سازمان‌های تحصیلی و تحقیقاتی جهان است و به‌عنوان بزرگ‌ترین سازمان سرمایه‌گذاری آلمان برای همکاری‌های بین دانشگاهی مشهور است. DAAD به دانشجویان بین‌المللی امکان اخذ بورسیه تحصیلی در آلمان را فراهم می‌کند.

بورسیه‌های DAAD برای دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا، و همچنین برای تحقیقات پسادکترا و تدریس در دانشگاه‌های آلمان ارائه می‌شود. این بورسیه‌ها به دانشجویان مختلف از جمله دانشجویان کارشناسی، فارغ‌التحصیلان، و پژوهشگران فراهم می‌آید.

میزان مبلغ کمک‌هزینه بر اساس سطح تحصیلات دانشجو متغیر است. برای دانشجویان کارشناسی ارشد، ماهانه ۸۵۰ یورو و برای دانشجویان دکترا، ماهانه ۱۲۰۰ یورو تعیین شده است. DAAD همچنین خدمات و پشتیبانی مختلفی را به دانشجویان خود ارائه می‌دهد تا فرآیند تحصیل در آلمان را برای آن‌ها راحت‌تر کند.

  • بورسیه تحصیلی ایفل فرانسه :

 بورسیه ایفل (Eiffel Scholarship) یکی از معروف‌ترین بورسیه‌های تحصیلی فرانسه است. این بورسیه تحصیلی توسط وزارت امور خارجه فرانسه ایفل ایجاد شده و برای جذب دانشجویان برتر و استعدادهای خارجی در مقطع کارشناسی‌ارشد (M1/M2) و دکتری (PhD) در فرانسه ارائه می‌شود.

مزیت این بورسیه این است که تمامی‌هزینه‌های زندگی و تحصیل دانشجو را پوشش می‌دهد. این شامل هزینه‌های مسکن، بیمه سلامت، بلیط هواپیما‌، هزینه زندگی، و حتی هزینه سفر از کشور مبدأ به فرانسه می‌شود. مبلغ پوشش هزینه‌ها به اندازه ۱۴۰۰ یورو در ماه محدود شده است.

این بورسیه یکی از راه‌های محبوب برای دانشجویان خارجی است که مایل به تحصیل در فرانسه و دریافت یک مدرک برتر هستند.

  • بورسیه‌های تحصیلی استانی ایتالیا :

بورسیه‌های DSU (Diritto allo Studio Universitario) در ایتالیا یکی از راه‌های مهم برای تأمین مالی دانشجویان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد است. این بورسیه‌ها تحت عنوان “بورسیه‌های DSU” یا “بورسیه‌های استانی ایتالیا” شناخته می‌شوند.

بورسیه‌های DSU توسط هر استان در ایتالیا ارائه می‌شوند و به دانشجویان داخلی و خارجی کمک مالی می‌کنند. این بورسیه‌ها پوشش مالی برای شهریه دانشگاه، هزینه‌های خوابگاه، هزینه‌های زندگی و سایر هزینه‌ها را فراهم می‌کنند. معیارها و شرایط دریافت این بورسیه‌ها ممکن است بین استان‌ها متغیر باشد، اما معدل مطلوب، نمره‌ی آزمون زبان (مانند آیلتس)، و شرایط مالی خانواده از جمله موارد مهم در این فرآیند است.از طریق درخواست و مطالعه دقیق شرایط هر استان می‌توانید اطلاعات کامل‌تری درباره این بورسیه‌ها کسب کنید و برای آنها اقدام نمایید.

  • بورسیه تحصیلی چونینگ انگلستان :

بورسیه چونینگ (Chevening) یکی از معروف‌ترین بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی در انگلستان است. این بورسیه توسط وزارت امور خارجه و کشورهای مشارکت‌کننده ارائه می‌شود و به دانشجویان توانمند از سراسر جهان کمک می‌کند تا در دوره‌های تحصیلی تکمیلی در انگلستان شرکت کنند.

بورسیه چونینگ معمولاً برای مدت زمان یک سال یا کمتر ارائه می‌شود، اما ممکن است برای برخی رشته‌ها و مقاطع دیگر هم باشد. مدارک مورد نیاز برای درخواست این بورسیه شامل مدرک زبان انگلیسی معتبر، مدارک تحصیلی، تجربه کاری، توصیه‌نامه‌ها و سایر مدارک مرتبط می‌شود.

تأمین مالی از طریق بورسیه چونینگ به دانشجویان این امکان را می‌دهد که بتوانند هزینه‌های زندگی و شهریه دانشگاه را در انگلستان تأمین کنند و به تحصیلات خود ادامه دهند. این بورسیه فرصتی بزرگ برای دانشجویان با استعداد و توانایی از سراسر جهان است تا در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان تحصیل کنند.

  • بورسیه تحصیلات تکمیلی کانادا :

 بورسیه تحصیلات تکمیلی کانادا یک فرصت عالی برای دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد است. این بورسیه از طریق دولت کانادا ارائه می‌شود و به دانشجوهای کانادایی و افرادی که اقامت موقت در کانادا دارند، اختصاص دارد.

ارزش این بورسیه ۱۷,۵۰۰ دلار کانادا برای یک سال تحصیلی است و هر سال تعداد محدودی از دانشجوها این بورسیه را دریافت می‌کنند. ددلاین درخواست برای این بورسیه تا ۱ دسامبر هر سال می‌باشد.مهمترین نکته در مورد این بورسیه این است که قابلیت تمدید ندارد و دانشجوها تنها یکبار می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. بنابراین، انتخاب زمینه‌های مورد علاقه و تدوین یک برنامه تحصیلی موفق از اهمیت بسزایی برخوردار است.

اخذ بورسیه تحصیلی با هفت اقلیم

اگر شما هم قصد مهاجرت و تحصیل رایگان در دانشگاه‌های بین المللی با دریافت بورسیه تحصیلی را دارید می‌توانید سوالات خود را از مشاوران و متخصان گروه حقوق بین الملل هفت اقلیم بپرسید تا آن‌ها با تکیه بر دانش و تجربه خود شما عزیزان را راهنمایی کرده و در طول مسیر مهاجرت همراه شما باشند.

همین الان مشاوره بگیر